Türkiye’de online dünya çok hızlı büyüyor

Google ve internet dünyasında geçen yıl yaşanan gelişmeleri değerlendirmek ve 2008 hedeflerine ilişkin bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenleyen Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Türkiye’de yeni bir ofis olduklarını ifade etti.

Ürünleri lokalize ettiklerini, burada içeriğin de Türkiye’ye özgü olarak zenginleştirilmesinden bahsettiklerini dile getiren Hiçsönmez, istanbul.com ve mackolik.com’la işbirliği yaptıklarını, Türkiye’deki online pazarın büyümesiyle beraber reklam verenlerin büyümesi ve online dünyadan faydalanmasını da sağladıklarını kaydetti.

Hiçsönmez, “Bunu da pazarın büyümesiyle beraber yerine getirmiş olduk. 2007 böyle geçti. 2008 nasıl geçecek? Çok da farklı değil... Biz online dünyadaki büyümenin çok ciddi şekilde artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bizim bu 3 ayaktaki (son kullanıcılar, beraber çalıştıkları iş ortakları ve reklam verenler) çalışmalarımız da artarak devam edecek” diye konuştu.

Kullanıcı ayağında lokalleştirmeye devam edeceklerini ifade eden Hiçsönmez, “Bizden daha fazla lokalleştirilmiş Google ürünleri görüyor olacaksınız. Yerel işbirliklerimiz artıyor olacak. istanbul.com ve mackolik.com gibi diğer firmalarla işbirliklerimiz artacak. Aynı şekilde daha fazla reklam verene erişip Türkiye’deki reklam verenlerin online mecradan daha fazla yararlanmasını sağlıyor olacağız” dedi.

Hiçsönmez, soru üzerine, Google’nin, dünyadaki bütün bilgiyi herkes tarafından kolayca erişilebilir kılma yaklaşımı bulunduğunu, genel felsefesinin de lokalleşmeyi en hızlı şekilde yapmak olduğunu söyledi.

GOOGLE, ‘ARAMANIN DAHA ÇOK BAŞINDAYIZ’ DİYOR
Bülent Hiçsönmez, Google’nin, arama ve reklam dünyasına odaklanmış bir teknoloji firması olduğunu, “Aramanın daha çok başındayız. Aramadaki teknolojiler daha bitmedi” dediğini de söyledi.
Hiçsönmez, bir soru üzerine, “Türkiye’de online dünya çok hızlı büyüyor. Ticaret, oraya verilen reklam artıyor. Online mecra ciddi anlamda büyüdü. 2007’de yurt dışı yatırımcıları Türkiye’de gördük. Türkiye’ye gelen yatırımcılar oldu. Başkaları da gelecek. Bunlar Türkiye’deki potansiyeli ortaya çıkaran şeyler. (Türkiye’nin) geleceğiyle ilgili pozitifiz” diye konuştu.

Eklenme tarihi: 11.3.2008


Internet Explorer’ın yeni versiyonu IE8 çıktı
IBM’den 22nm’lik işlemci
Windows'un varisi "Midori"
Microsoft Word'de saklanan yeni virüs bulundu
1 Milyon Aboneye IPTV
Google, DoubleClick'i satın aldı
Türkiye Avrupa'nın Gerisinde Kaldı.
Yurtdışı İnternet Beş Kat Daha Hızlı
IBM Veriyi Işık Kullanarak İletti
45 nm İşlemciler Geliyor
İnternet Explorer 8'in Beta'sı Geliyor
Mikroişlemcide bir kilometre taşı daha
Microsoft'tan Yahoo'ya 44,6 milyar dolarlık teklif
İnternetten Baskıda Sürprize Son
Deloitte: Teknoloji sektörü, veri güvenliğine daha çok para harcayacak
Banka Hesaplarını Boşaltan Virüs
Online banka şifresini çalan virüse dikkat
Klavye ve fare kullanımı son bulacak
Şirketlere internet sitesi zorunluluğu geliyor
Windows 22 Yaşında
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
 
  Site Kullanım Şartları | Gizlilik İlkeleri | Uygun Kullanım Politikaları